divendres, 12 de febrer del 2016

La Comissió de “Fibrociment, No Gràcies” mobilitzarà a la Comunitat Educativa per la retirada de l'amiant en tots els centres públics

NOTA de PREMSA

La Comissió de “Fibrociment, No Gràcies”, de la mà de les AMPA de centres afectats, va acordar ahir dur a terme una sèrie d'actuacions que culminaran en una concentració per al 28 d'abril coincidint amb la Jornada Internacional per la Salut Laboral.

La Comissió de Fibrociment, reunida ahir amb AMPA afectades per amiant, sindicats i associacions implicades en aquesta lluita, com l'Associació de Malalts d'Amiant, es van reunir ahir dijous en la seu de FAPA-València per a valorar la reunió recentment mantinguda amb la Cap de servei d'Educació i Política lingüística mantinguda el passat 14 de gener i valorar futures accions.


En la reunió, es va fer un repàs del llistat de centres amb amiant que va facilitar Conselleria a la pròpia Comissió, constatant que cal seguir treballant sobre aquest a causa del coneixement que té la comissió de l'existència de centres que no apareixen en el llistat.

Es van acordar una sèrie de mesures informatives i reivindicatives, entre les quals es va destacar, un estudi de l'estat en el qual es troba l'amiant de cadascun dels centres, xarrades d'informació i sensibilització que es duran a terme per AMPA afectades, en diferents centres, una recollida de signatures i una concentració el 28 d'abril, dia de la Salut Laboral. 

Si bé es va valorar que s'ha avançat quant a la comunicació amb l'administració, la comissió no pararà fins que es retire el fibrociment de tots els centres educatius, que esperem que siga dins d'aquesta legislatura, tal com es va comprometre la Cap de servei. Des de les AMPA es fa una crida especial a tota la comunitat educativa, ja que el problema de l'amiant no solament afecta a l'alumnat sinó al personal docent, al de serveis i a totes les famílies. La reivindicació és aconseguir un Pla de retirada de l'amiant per part de la Conselleria. Els diferents grups de treball seguiran reunint per a dur a terme les diferents tasques marcades i fer seguiment dels avanços que es vagen donant.


València, 12 de gener de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada