dilluns, 13 d’octubre del 2014


Moció presentada pel Col·lectiu d'Esquerra Unida de Torrent a
l'Ajuntament de la Ciutat

Davant aquest Consistori, presenta la següent proposta:

RETIRADA DE FIBROCEMENT DELS COL.LEGIS PÚBLICS

Des del Grup Parlamentari d’Esquerra Unida s’ha fet públic un llistat de col·legis amb instal·lacions de fibrociment i que la Consellera d’Educació, Mª José Català, s’ha vist obligada a facilitar després de la sentència 426/14 del Tribunal Superior de Justícia.
El Col·legi Sant Pasqual de Torrent, és un dels 154 col·legis de la xarxa pública del País Valencià, amb instal·lacions de fibrociment. Es tracta d’un material potencialment perillós per a la salut quan es deteriora i que està prohibit des de fa anys en Espanya.
En aquest moment hi han instal·lacions en aquest centre d’aquest material pel que resulta perillós tant per l'alumnat com per als treballadors i treballadores.
Des de la Conselleria d’Educació s’hauria d’haver anat substituint aquest material ja que quan més temps passe i més es deteriore més perjudicial serà per a la salut de tots i de totes.
Per això, donem trasllat al plenari de l’Ajuntament de Torrent dels següents ACORDS:
  1. Que l’Ajuntament inste a la Conselleria a que retire immediatament aquest material i el substituisca per un altre que no supose cap perill per a la salut.
  2. Que l’Ajuntament inste a la Conselleria a que faciliten un informe dels efectes i de la perillositat d’aquest material.
  3. Que es done trasllat dels acords:
  • A l’AMPA i a la direcció del Col·legi Sant Pasqual.
  • Als Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes.


Torrent, 8 d'octubre de 2014




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada